+358 44 7351 232

+358 44 7351 232

Setlementtipaja

Työpajatoiminta

Setlementtipajan tarkoituksena on toteuttaa alle 29-v. nuorten ja heidän lähiyhteisönsä matalan kynnyksen työpajatoimintaa. Tavoitteena on nuoren tukeminen yhteiskuntaan sijoittumisessa, parantaa koulutusvalmiuksia, edistää opintojen loppuun suorittamista ja antaa tukea avoimille työmarkkinoille sijoittumisessa.

Setlementtipaja Logo
Työpajatoiminta kuva 1

Työtoiminta ja -tehtävät

Palveluohjaajan kanssa asiakkaalle määritellään tavoitteellinen ja laadukas työtoiminta. Setlementtipaja tarjoaa monenlaisia työtehtäviä erilaisissa toimintaryhmissä, nuoren omien kykyjen mukaisesti, kuten esim. toimistotöitä, siistijän töitä, asiakaspalvelua kohtaamispaikassa, ruuanlaittoa, huolto- ja korjaustöitä, pihatöitä, käsitöitä tai harrastekerhoissa ja nuorisotiloissa toimimista. Työtoiminnan tavoitteellisuutta seurataan yhdessä asiakkaan oman palveluohjaajan sekä työvoiman palvelukeskuksen palveluohjaajan kanssa.

Toiminnan muodot

Setlementtipajan tiimeissä työskentely voi olla muodoltaan työkokeilua, kuntouttavaa työtoimintaa, palkkatukityötä tai oppisopimuksella työskentelyä. Toiminnalla tuetaan nuoren elämäntaitoja, sosiaalista vahvistumista, toiminta- ja työkykyä sekä sillä pyritään ennaltaehkäisemään mielenterveys- ja päihdeongelmia sekä syrjäytymistä.

Valo-valmennus

Sinulla on mahdollisuus osallistua myös Valo-valmennukseen. Valo-valmennuksessa voi olla kuka tahansa henkilö, joka ei parhaillaan ole oppilaitoksessa opiskelijana; esimerkiksi työkokeilija, kuntouttavan työtoiminnan asiakas tai palkkatuella oleva työntekijä. Valo-valmennuksen avulla heille mahdollistuu ammatillisten tutkintojen tai niiden osien tekeminen.

 

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

Vastaava ohjaaja

Anne Makkonen, puh. 044 731 8468

Työpajatoiminta kuva 2